KORONAVIRUS

I Sjeverna Makedonija prelomila: Uveli policijski sat

Vikendom, dakle subotom i nedjeljom, zabranjeno je kretanje stanovništva od 16 sati do pet sati sljedećeg jutra

Pendarovski: Vanredno stanje od 18. marta. Arhiv

Avaz.ba

3.4.2020

Ministarstvo zdravstva Sjeverne Makedonije objavilo je da je u protekla 24 sata registrirano 46 novih slučajeva Covida-19, čime se broj zaraženih novim tipom koronavirusa popeo na 430, dok je umrlo 11 osoba. Istovremeno, Vlada Sjeverne Makedonije pooštrila je mjere borbe protiv pandemije uvođenjem policijskog sata.

Ministarstvo zdravstva objavilo je kako su 23 slučaja novozaraženih u Kumanovu, 13 u Skoplju, po dva u Debaru, Tetovu, Velesu i Đevđeliji, dok je po jedan novi slučaj u Prilepu i Gostivaru. 

U Skoplju je registrirana skoro polovina od ukupnog broja oboljelih. Dosad je izliječeno 20 pacijenata. Obavljeno je ukupno 4.506 testova na koronavirus.

Među novozaraženima iz Kumanova nalaze se i zdravstveni radnici.

Vlada Sjeverne Makedonije uvela je oštrije mjere borbe protiv širenja koronavirusa, jedna od njih je zabrana kretanja od 21 sat do sutradan u pet sati. Vikendom, dakle subotom i nedjeljom, zabranjeno je kretanje stanovništva od 16 sati do pet sati sljedećeg jutra.

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski proglasio je 18. marta vanredno stanje na području cijele države kako bi se olakšala borba protiv širenja koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.