SAOPĆENJE

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori pozvao vjernike da provjere sastav namirnica u humanitarnoj pomoći

Upozorili su da kod artikala životinjskog porijekla samo oni sa “halal” žigom garantiraju sastav i pripremu u skladu sa vjerskim propisima

Podgorica: Pomoć područjima koja su najviše ugrožena. AFP

Avaz.ba

5.4.2020

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori pozvao je muslimane u toj zemlji da provjere namirnice koje dobijaju kao humanitarnu pomoć.  Iz Islamske zajednice su upozorili da kod artikala životinjskog porijekla samo oni sa “halal” žigom garantiraju sastav i pripremu u skladu sa vjerskim propisima.

- Imajući u vidu da građani Crne Gore u najugroženijim područjima dobijaju namirnice u vidu humanitarne pomoći, našim vjernicima preporučujemo da prije konzumiranja hrane obrate pažnju na sastav, naročito namirnica životinjskog porijekla, zbog bojazni da u njima ima sastojaka svinjskog mesa - navodi se u saopćenju, prenose agencije.

Iz Mešihata Islamske zajednice su zahvalili državnim institucijama, lokalnim samoupravama, humanitarnim organizacijama i pojedincima na iskazanoj brizi i pomoći građanima najpogođenijih područja Crne Gore tokom pandemije koronavirusa.

- Iskazana solidarnost i humanost cijelog društva tokom ove epidemije jača uvjerenje svih nas da ćemo, uz Božiju pomoć, ubrzo savladati i ovaj izazov - navode iz Mešihata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.