OSTALA SAMA

Potresna ispovijest studentice: Koronavirus joj za jedan dan uzeo majku i baku

Anđela organizira dvije sahrane, a javnost se podigla na noge da joj pomogne

Anđela sa majkom. Kurir

Avaz.ba

7.4.2020

Studentica Anđela Kostić (25) iz Niša doživjela je 5. aprila ogromnu tragediju kada joj je ujutro umrla baka Vinka Jovančić (82), a uvečer majka Ljiljana Kostić (55), obje od koronavirusa. Ostala je potpuno sama nakon što joj je otac preminuo prije tri godine. Apsolventica stomatologije skrhana je od bola.

- Majka i baka su bile na respiratoru u bolnici. Baka je bila slaba, a prognoze za mamu su bile pozitivne. Ona je 12 dana izdržala najgori udar upale pluća, bila je zdrava, nikakve hronične bolesti nije imala i svi smo mislili da će se izboriti. A onda je stigla vijest iz bolnice, ostala sam nijema. Nije uzimala nikakve lijekove, bila je malo krupnija, ali je, poslije 12 dana, imala velike šanse kada je toliko izdržala - rekla je za "Kurir" Anđela i dodala da je ona negativna na testu za koronu.


Anđela sa majkom. Kurir

- Radovala se što privodim studij kraju i pravila je planove za moju stomatološku ordinaciju. Ona je imala uvijek neko rješenje, uvijek neki rezervni plan... Sada sam ostala potpuno sama na svijetu - govori Anđela, koja je ganuta pozivima i pažnjom mnogih koji žele da joj pomognu.

I pored tuge, Anđela organizira dvije sahrane, a javnost se podigla na noge da joj pomogne. 

- Mnogo ljudi me pozvalo da izrazi saučešće, da pomogne. Kolege s fakulteta su me zvale, i dekanesa. Moj otac je bio stomatolog pa mi sada podršku daju i njegovi prijatelji, koje odavno nisam čula. Svi mi kažu da moram da budem jaka. To i pokušavam. Takve stvari se nikada ne prežale niti te praznine mogu da se popune, već čovjek, jednostavno, mora da nauči da živi s tim gubitkom - rekla je Anđela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.