NA UDARU ZAKONA Prekršio zabranu kretanja tokom trajanja policijskog sata

Poljoprivrednik se vraćao s njive i zaradio kaznu od 420 eura

Mediji u Vojvodini podsjećaju da je srbijanski ministar Branislav Nedimović ranije izjavio da niko zbog radova neće biti kažnjen

Avaz.ba
08.04.2020 13:32

Poljoprivrednici koji su u traktoru, na njivi ili na putu do kuće ne bi trebali biti kažnjeni

Foto: Ilustracija

Poljoprivrednici u Vojvodini suočeni su s problemom poštivanja policijskog sata, koji su vlasti u Srbiji uvele u borbi s koronavirusom, a koji im otežava radove u polju i izlaže prijetnji novčanih kazni.

Udruženja poljoprivrednika i opozicione stranke u Vojvodini tako su osudili kažnjavanje poljoprivrednika iz sela Silbaš, koji se tokom policijskog sata vraćao s njive, prenosi Fena. Ivana Pejaka policija je privela, a sudija kaznio sa 50.000 dinara (približno 420 eura) jer je prekršio zabranu kretanja tokom trajanja policijskog sata. 

Prvi slučaj hapšenja poljoprivrednika uznemirio je ostale ratare u Vojvodini, jer kažu da sada nisu sigurni u to kako je regulirano kretanje i njihov rad za vrijeme vanrednog stanja. Mediji u Vojvodini podsjećaju da je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović ranije izjavio da niko od poljoprivrednika koji su u traktoru, na njivi ili na putu od njive do kuće neće biti kažnjen. 

Komentari

NA VRH