NOVE MJERE

U Srbiji zabrana kretanja od sutra u 17 do ponedjeljka u 5 sati

Građani stariji od 65 godina mogu napustiti domove u petak od 4 do 7 ujutro kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u tom periodu

Srbija: Stupa na snagu izmijenjeno trajanje ograničenja kretanja za vikend. Agencije

Avaz.ba / Srna

9.4.2020

Vlada Srbije saopćila je da sutra, u okviru sprečavanja širenja koronavirusa, stupa na snagu izmijenjeno trajanje ograničenja kretanja za vikend, prema kojem za sve građane važi potpuna zabrana kretanja od petka u 17 sati do ponedjeljka u 5 sati. 

Građani stariji od 65 godina mogu napustiti domove u petak od 4 do 7 ujutro kako bi kupili namirnice u prodavnicama koje će raditi u tom periodu. 


Nove mjere radi sprečavanja širenja koronavirusa. Arhiv

S obzirom na to da je zabrana kretanja produžena, građani kućne ljubimce mogu izvesti i u subotu i u nedjelju od 8 do 10 sati, kao i svakoga dana između 23 i 1 poslije ponoći. Šetnja može trajati 20 minuta, na do 200 metara udaljenosti od mjesta prebivališta.

Iz Vlade naglašavaju da, bez obzira na zabranu kretanja, ukoliko građani osjete bilo kakve tegobe ili je potrebno da se jave u svoj dom zdravlja u slučaju sumnje na koronavirus, nikako ne trebaju odgađati odlazak.

U saopćenju je istaknuto da oni neće biti sankcionirani ukoliko zbog toga napuste svoj dom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.