CRNA GORA

Oglasila se policija povodom hapšenja Amfilohija

Sva lica su pozvana i dovedena u svojstvu građanina

Specijalna policija CG. Ilustracija

Avaz.ba

12.4.2020

Nakon što su mitropolit crnogorsko-primorski SPC-a Amfilohije i više sveštenika privedeni u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica kako bi u svojstvu građana dali izjave o okolnostima vjerskog okupljana na Zlatici, pa pušteni, oglasili su se iz crnogorske Uprave policije. 

Njihovo saopćenje prenosimo integralno:

- Policija u Podgorici je danas, obavljajući redovne aktivnosti na praćenju poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti koje su donijete u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, na dvije lokacije ispred vjerskih objekata registrovala prisustvo većeg broja građana i sveštenika.


Građani i sveštena lica su registrovani na dvije lokacije. Agencije

Građani i sveštena lica su registrovani na dvije lokacije, ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i ispred manastira Zlatica.

Službenici policije su o događajima obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici.

Sva lica su pozvana i dovedena u svojstvu građanina u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica kako bi se od njih prikupila obavještenja na navedene okolnosti.

Policija je prikupila obavještenja od građana i sveštenih lica.

Po nalogu tužioca sva prikupljenja obavještenja kao i drugi podaci i informacije do kojih je policija došla tokom preduzetih aktivnosti bit će dostavljeni tom tužiocu na ocjenu i mišljenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.