UOČI VASKRSA

Vučić uvodi potpunu zabranu kretanja od petka do utorka

Sljedeće sedmice penzioneri moći da izađu napolje tri puta sedmično, maksimalno pola sata, najdalje 300 metara od kuće

Aleksandar Vučić. Arhiv

Avaz.ba

14.4.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će biti usvojena odluka da se od petka u 17 sati do utorka u 5 sati zabrani kretanje svim građanima.  Vučić kaže da će od sljedeće sedmice penzioneri moći da izađu napolje tri puta sedmično, maksimalno pola sata, najdalje 300 metara od kuće i to u vrijeme policijskog sata, navodi RTS. 

Ljudi, penzioneri, gube strpljenje i teško im je, ali smo bili uspješni jer smo njihove živote sačuvali. U prethodnom vikendu je izašlo da kupuje oko 9,5 posto penzionera. Najveći dio penzionera razumio je mjere - kaže Vučić. 

On je rekao da je sa patrijarhom Irinejem imao drugačiji dogovor u odnosu na saopćenje Sinoda, u kojem traže dozvolu kretanja za Vaskrs od 5 do 10 sati.

- Pokušat ću još sutra da razgovaram sa patrijarhom i ljudima iz Sinoda, ja ću podržati ljekare i podržat ću život, a kakve ćemo mjere donijeti, da hapsimo vladike i sveštenstvo ne pada nam na pamet, ne znam šta da se dogodi - kaže Vučić.

Prema posljednjim podacima, bitku protiv koronavirusa izgubilo je još devet osoba, pa se ukupan broj preminulih u Srbiji popeo na 94. Zaraženo je još 411 osoba, ukupno 4.465.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.