POLEMIKE

Vojska Srbije nikada više neće u BiH

Post objavio na Facebooku

Aleksamdar Vulin: Skandalozne izjave. Arhiv

Avaz.ba

14.4.2020

Nakon što je Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije, nastavio širiti mržnju nacionalističke velikosrbijanske politike prema Bosni i Hercegovoini, iz svih dijelova naše zemlje stižu burne reakcije.

Podsjetimo, Vulin je gostujući na jednoj srbijanskoj televiziji poručio "da je vojska Srbije spremna štititi Srbe i izvan zemlje", iako je, poglašavamo, uloga vojske svake zemlje da čuva njene granice.

- Vojska Srbije je spremna da sačuva soju borbenu gotovost i da sačuva našu zemlju i Srbe gdje god da se oni nalaze. Tako da ako bilo ko pomisli da upadne u Sjevernu Mitrovicu ili da uznemiri Republiku Srpsku, nemoj da se igra, mi smo tu. Mi smo dovoljno sigurni, imamo dovoljno ljudi i oružja, svega što je potrebno, mi čuvamo svoju zemlju - kazao je Vulin. 

Posljednji u nizu koji se oglasio je i Dragan Bursać, poznati kolumnista, koji je Vulinu poslao snažnu poruku, koju prenosimo u cijelosti:

- Ako neko proba da uznemiri RS, vojska Srbije je tu!" - Aleksandar Vulin

Vojska Srbije više NIKADA neće uznemiriti svojim prisustvom niti pedalj Države Bosne i Hercegovine - napisao je Bursać na svom Facebook profilu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.