NEDISCPLINA Dok po zgradama niko ne smije mrdnuti

U srbijanskim selima prave pijanke u policijskom satu

Čak 13 osoba uhapšeno je u selu kod Smedereva zbog kršenja zabrane okupljanja više od dvije osobe na javnom mjestu ili otvorenom prostoru

Avaz.ba
18.04.2020 16:03

Intervenirali policajci

Foto: Ilustracija

Do sada su svi napadali Beograđane zbog šetanja u vrijeme zabrane kretanja, a izgleda da će se od sada situacija promijeniti. U cijeloj Srbiji pljušte kazne zbog nepoštivanja propisanih mjera zabrane kretanja, a čini se da su najkreativniji stanovnici u selima, koji ne da ne poštuju policijski sat, već opušteno piju alkohol i prave derneke. 

Čak 13 osoba je uhapšeno u selu kod Smedereva zbog kršenja zabrane okupljanja više od dvije osobe na javnom mjestu ili otvorenom prostoru.

Policija je u petak obilaskom sela u okolini Smederevske Palanke zatekla dvije grupe od po osam i pet muškaraca, koji su na javnim mjestima konzumirali alkohol.

  • Policija izdala prekršajne naloge
    Policija izdala prekršajne naloge Foto: Ilustracija

Svi su sprovedeni dežurnom sudiji za prekršaje u Smederevskoj Palanci, koji im je, po skraćenom prekršajnom postupku, izrekao novčane kazne od po 70.000 dinara.

Čak 12 osoba uhapšeno je u selu Bistrica kod Petrovca na Mlavi, i to jer su sjedile ispred Doma kulture u vrijeme zabrane kretanja, i to na Veliki petak.

Komentari

NA VRH