NEDISCPLINA

U srbijanskim selima prave pijanke u policijskom satu

Čak 13 osoba uhapšeno je u selu kod Smedereva zbog kršenja zabrane okupljanja više od dvije osobe na javnom mjestu ili otvorenom prostoru

Intervenirali policajci. Ilustracija

Avaz.ba

18.4.2020

Do sada su svi napadali Beograđane zbog šetanja u vrijeme zabrane kretanja, a izgleda da će se od sada situacija promijeniti. U cijeloj Srbiji pljušte kazne zbog nepoštivanja propisanih mjera zabrane kretanja, a čini se da su najkreativniji stanovnici u selima, koji ne da ne poštuju policijski sat, već opušteno piju alkohol i prave derneke. 

Čak 13 osoba je uhapšeno u selu kod Smedereva zbog kršenja zabrane okupljanja više od dvije osobe na javnom mjestu ili otvorenom prostoru.

Policija je u petak obilaskom sela u okolini Smederevske Palanke zatekla dvije grupe od po osam i pet muškaraca, koji su na javnim mjestima konzumirali alkohol.


Policija izdala prekršajne naloge. Ilustracija

Svi su sprovedeni dežurnom sudiji za prekršaje u Smederevskoj Palanci, koji im je, po skraćenom prekršajnom postupku, izrekao novčane kazne od po 70.000 dinara.

Čak 12 osoba uhapšeno je u selu Bistrica kod Petrovca na Mlavi, i to jer su sjedile ispred Doma kulture u vrijeme zabrane kretanja, i to na Veliki petak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.