SRBIJA

Vučić: Šta god da uradimo, kažu da ne valja

U Srbiji se, kaže, kritizira svaki potez vlasti tokom krize zbog koronavirusa, a njemu je važno da je država odradila dobar posao

Vučić: Bunili su se oni koji uzimaju plaće. Arhiv

Avaz.ba

22.4.2020

- Šta god da uradimo, neko će već reći da to ne valja - konstatirao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsjetio je Vučić da je najprije bilo primjedbi što se ne uvodi vanredno stanje u Srbiji, a kad je uvedeno, rekli su da to rade samo diktatorske države, prenosi „Alo“.

U Srbiji se, kaže, kritizira svaki potez vlasti tokom krize zbog koronavirusa, a njemu je važno da je država odradila dobar posao, o čemu, kako kaže, govori i sve manji broj ljudi na respiratorima i sve manji procent zaraženih.

- Govorili su da ugrožavamo živote i da ne poduzimamo dovoljne mjere, bila je kampanja da uvedemo vanredno stanje, da ne prođemo kao Italija. Kad smo uveli vanredno stanje, govorili su da to rade diktatorske zemlje... Tako je i za parlament, bunili su se oni koji plaće uzimaju, ali ne učestvuju u radu parlamenta, a ne pitaju se da li rade parlamenti Belgije, Češke - rekao je Vučić.

Rekao je da se zbog poboljšanja zdravstvene situacije počelo razmišljati o nastavku predizborne kampanje i raspisivanju izbora.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.