REGION

Pandemija je pokazala najbolju Crnu Goru koju pamti savremena historija

Solidarnost i odgovornost koju su pokazali crnogorski građani, kako oni koji žive ovdje tako i oni koji su van zemlje vrijedni su svakog divljenja

Kenan Hrapović. Agencije

Avaz.ba

22.4.2020

Ministar zdravlja i zamjenik predsjednika Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u Crnoj Gori Kenan Hrapović kazao je da je država pokazala da zdravlje građana drži bez kompromisa kao prioritet u svojim politikama i da je sve resurse stavila u službu ovog cilja koji nema alternativu.  

Pandemija COVID19 je pokazala sposobnost države da efikasno upravlja svim službama. Zdravstveni sistem je pokazao da je spreman. Možda se to do sada nije primjećivalo, pa ni ovdje, u parlamentu, ali se ovih mjeseci vidi da smo kao sistem spremno dočekali ovu pandemiju, spremnije, usudio bih se reći nego neke ekonomski mnogo razvijenije zemlje i znatno snažniji zdravstveni sistemi, nego što je naš. Pandemija je pokazala najbolju Crnu Goru koju pamti savremena istorija - poručio je ministar danas u Skupštini Crne Gore.  

Solidarnost i odgovornost koju su pokazali crnogorski građani, kako oni koji žive ovdje tako i oni koji su van zemlje vrijedni su svakog divljenja, dodaje on.

Kenan Hrapović. Agencije

- Danas sa ponosom svaki građanin Crne Gore može iskazati pripadnost ovom podneblju - kazao je ministar.

Svako vrijeme ima svoje heroje, rekao je Hrapović i poručio da su heroji ovog našeg doba zdravstveni radnici.

- Njima danas izražavam poseban naklon i zahvalnost. Jasno su ovih dana pokazali kako se brani zemlja. Iako nas danas rezultati u borbi protiv novog virusa svrstavaju u red najuspješnijih zemalja, posebno u regionu-naše misli su sa onima koji su u ovoj borbi izgubili svoje najmilije. Bol zbog tog gubitka dijelimo svi. Iako vodimo uspješnu borbu, još ne možemo proglasiti pobjedu nad epidemijom - kaže on i poručuje da ne smijemo pokleknuti i odustati od svega što je do sada urađeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.