CRNA GORA Vlada najavljuje pomoć

Marković: Otvaranje ugostiteljskih objekata planirano za drugu polovinu maja

Naglasio je kako Vlada Crne Gore želi da sačuva svako radno mjesto u turizmu te će direktno pomoći zaposlenima

Avaz.ba

Vlada će pomoći turizam i ostale djelatnosti

Foto: Twitter


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je danas predstavnicima turističke privrede i hotelijerima da će se već od 4. maja stvoriti pretpostavke za rad malih i srednjih preduzeća, a da je za drugu polovinu maja planirano omogućavanje rada u ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima, poštujući epidemiološka pravila i procedure, saopćeno je iz Vlade.

  • Uskoro će biti otvorene i marine, kazao je crnogorski premijer

    Uskoro će biti otvorene i marine, kazao je crnogorski premijer

    Foto: Twitter


- Otvorit ćemo i naše marine za sva plovila i zahtijevam da se od danas pripremamo za korištenje tog resursa - rekao je Marković na sastanku.

On je istaknuo da Crna Gora nije uvela vanredno stanje zbog koronavirusajer ono ograničava ne samo slobode i prava nego i stvaralački i preduzetnički potencijal u svakom segmentu. 

- I po rezultatu suzbijanja epidemije i po modelu upravljanja, Crna Gora se razlikuje od drugih zemalja - kazao je Marković. 

Naglasio je kako Vlada Crne Gore želi da sačuva svako radno mjesto u turizmu te će direktno pomoći zaposlenima. 

- Turizam nije samo sektor, već moćan tržišni instrument naše ekonomske i monetarne stabilnosti. Zbog toga ćemo ga staviti u prvi plan naših ekonomskih mjera i uskoro ćemo izaći s odlukom kojom ćemo očuvanje naših kompanija i preduzetnika u turizmu, kao i radnih mjesta, podržati sa skoro pet miliona eura iz budžeta - poručio je crnogorski premijer predstavnicima turističke privrede i hotelijerima.

Više o temi Koronavirus

NA VRH

Podijeli članak na