ZEMLJOTRES

Dok su Zagrepčani proživljavali šokove, zamislite tek kako je bilo ovim vatrogascima

Ono kad si na krovu za vrijeme novog potresa - napisala je Vatrogasna postrojba Zagreb na svojoj službenoj Facebook stranici

Vatrogasci na krovu danas su imali sreće. Facebook

Avaz.ba

24.4.2020

Prije mjesec dana, tačnije 22. marta, Zagreb je pogodio razoran potres, a njegova jačina bila je 5,5 stepeni po Rihteru što ga čini najjačim na tom području u zadnjih 140 godina.

Brojni Zagrepčani, osobito oni koji žive u centru grada i u podsljemenskoj zoni, ostali su bez svojih domova, a u sanaciju štete po gradu, uključila se i Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i sva raspoloživa dobrovoljna vatrogasna društva Grada Zagreba.  

U mjesec dana je registrirano čak oko 1.000 potresa, a Zagreb je uzdrmao jači potres i jučer, prvi uznemirujući nakon onog prije mjesec dana. Jačina ovog jučerašnjeg bila je 3,2 po Rihteru. 

Dok su Zagrepčani proživljavali šokove, zamislite tek kako je bilo vatrogascima koji su u tom trenutku bili na krovu i pomagali sanirati štetu koja je nastala prije mjesec dana.

- Ono kad si na krovu za vrijeme novog potresa - napisala je Vatrogasna postrojba Zagreb na svojoj službenoj Facebook stranici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.