SRBIJA

Ponovo briljirao: Doktoru Nestoroviću Đoković liči na Nikolu Teslu

Prema nekim podacima koje imamo, virus se neće vratiti jer ne može izdržati visoke temperature, mada smo vidjeli da to i ne mora biti slučaj

Nestorović: Osjetljiv na Đokovića. Arhiv

Avaz.ba

26.4.2020

Doktor Branimir Nestorović uključio se u jutarnji program TV Prva i rekao da koronavirusa neće biti preko ljeta te da se nada da se virus neće vratiti nazimu. 

Nijemci su ispali najpouzdaniji, ipak su Nijemci Nijemci. Glavni njihov virusolog je mišljenja, a to je i moje mišljenje, da se virus se neće vratiti nazimu. Epidemija će se sada smirivati i do ljeta mislim da ga više neće biti - rekao je Nestorović i dodao da je broj oboljelih, prema svjetskim studijama, mnogo veći iz razloga što simptomi kod određenih osoba nisu vidljivi. 

- Prema nekim podacima koje imamo, virus se neće vratiti jer ne može izdržati visoke temperature, mada smo vidjeli da to i ne mora biti slučaj. Potencijalna mogućnost je da se virus prebaci na južnu hemisferu, mada i tamo imamo već oboljelih. Tako da virus ne bi trebalo da se vrati - rekao je Nestorović.

Objasnio je da će s Novakom Đokovićem raditi na razvijanju aparata koji je osmislio Nikola Tesla, a koji će koristiti u sportskoj medicini.

Relativno dugo se bavim aparatom koji je Tesla razvio, a koji se trenutno koristi u estetskoj medicini. Ti aparati se proizvode u Njemačkoj i Rusiji. Nama je palo na pamet da zemlja iz koje potječe Tesla, također, može raditi na razvoju te mašine. Tako se okupila grupa nas, a Novak je rekao da će te aparate sponzorisati. Novak je kupio kartu da dođe u Beograd u maju, pa ćemo vidjeti - rekao je Nestorović. 

Dodao je da je Nikola Tesla genije, ali i da je Novak genije:

- I Novak je genije. Liči mi na Nikolu Teslu.

Nestorović je naveo da u Novakovoj izjavi da ne želi primiti vakcinu ne vidi ništa strašno te da su napadi na njega organizirani od Engleza, koji ga mrze.

Mislim da on ne želi primiti vakcinu jer ona nije do kraja urađena. Uopće ne vidim šta je tu strašno. Sramota je njega napadati. On je toliko novca i pomoći dao Srbiji. Nemoj da mi dirate Novaka. Tu sam baš osjetljiv - zaključio je doktor Branimir Nestorović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.