KORONAVIRUS

Od danas rade frizerski saloni, penzioneri mogu u svakodnevnu šetnju

Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u četvrtak od četiri do sedam sati ujutro

Penzioneri u šetnju mogu ići između 18 sati i jedan sat poslije ponoći. Agencije

Avaz.ba

27.4.2020

U Srbiji od danas počinju ponovo s radom frizerski i kozmetički saloni, ali i teretane, dok građani stariji od 65 godina mogu u svakodnevnu šetnju. U okviru ublažavanja mjera uvedenih tokom pandemije koronavirusa, odlučeno je da od danas počnu s radom kozmetički saloni, kao i fitnes centri. 

Od danas, građani stariji od 65 godina mogu izlaziti u šetnju svakog dana u trajanju od sat, dok su prošle sedmice to mogli tri puta sedmično u trajanju od pola sata. Kao i prethodne sedmice, oni u šetnju mogu ići između 18 sati i jedan sat poslije ponoći, odnosno tokom zabrane kretanja, i to najviše 600 metara od mjesta stanovanja. 

S radom počinju kozmetički saloni i fitnes centri. Agencije

Prodavnice će za najstarije građane biti otvorene u četvrtak od četiri do sedam sati ujutro. S obzirom na to da se bliže prvomajski praznici, a u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja trajati od četvrtka 30. aprila u 18 sati do ponedjeljka 4. maja u pet sati ujutru.

Također, najavljeno je i vraćanje međugradskog prijevoza. U Srbiji su, prema podacima od jučer u 15 sati, koronavirusom zaražene 8.042 osobe, dok je preminulo njih 156. Oporavljene su 1.182 osobe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.