SRBIJA

Vučić: Izbori su 21. juna i to je prilika za sve ljude da izraze svoju volju

Vučić je istakao da mu je drago što je prof. Miladin Ševarlić prekinuo svoj štrajk glađu, kao i da je razgovarao sa poslanicima SNS-a i moli ih da prekinu štrajk glađu

Aleksandar Vučić. Printscreen

Avaz.ba

11.5.2020

- Od danas, odlukom Republičke izborne komisije, naša zemlja nastavlja izbornu kampanju i izbori 21. juna su prilika za sve ljude da izraze svoju volju - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem obraćanju javnosti. 

Vučić je rekao da danas, u uslovima kada nisu završili sa epidemijom koronavirusa, nedopustivo je da građane izlažu zdravstvenoj opasnosti.

- Zato želim da kažem nešto što će nekima izgledati čudno. Nekoliko stotina metara odavde održava se skup - 5.790 pristalica, uglavnom Srpske napredne stranke, 65 pristalica pokreta Dveri. Zamolio bih te ljude da se barem do kraja maja ne okupljaju. Ja znam da organizator nije SNS, već neka organizacija mladih, ali ih molim da se raziđu – kazao je Vučić.

Aleksandar Vučić. Printscreen

Vučić je istakao da mu je drago što je prof. Miladin Ševarlić prekinuo svoj štrajk glađu, kao i da je razgovarao sa poslanicima SNS-a i moli ih da prekinu štrajk glađu.

- Oni se nisu pomjerali, nisu spavali, to traje 35 sati, što nije nimalo lako. Sandra Božić je majka dvoje djece. Pokušaću da ubjedim Martinovića da i on prekine štrajk glađu. Uz svu zahvalnost za srčanost i hrabrost, moja molba njima je da odustanu – rekao je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.