SARADNJA

Đukanović razgovarao sa Rivlinom: Izraelski predsjednik prihvatio poziv da posjeti Crnu Goru

Milo Đukanović je upoznao predsjednika Rivlina sa povoljnim epidemiološkim prilikama u Crnoj Gori

Milo Đukanović. Agencije

Avaz.ba

12.5.2020

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imao je telefonski razgovor sa predsjednikom Države Izrael Ruvenom Rivlinom, kao još jedan dokaz prijateljstva i uzajamne posvećenosti u uslovima pandemije koronavirusa, saopćeno je iz Đukanovićevog kabineta. 

Kako je navedeno, zajednički je ocijenjeno da dvije države imaju izuzetno dobre i prijateljske odnose, uz zadovoljstvo da se dijalog dvojice zvaničnika nastavlja nakon susreta u Jerusalimu s početka godine.

Đukanović je upoznao predsjednika Rivlina sa povoljnim epidemiološkim prilikama u Crnoj Gori uz zadovoljstvo što izlaze iz najteže faze borbe sa relativno malim posljedicama po zdravlje ljudi. 


Milo Đukanović. Agencije

On je zahvalio Izraelu što je i u ovoj situaciji pružio pomoć Crnoj Gori, donacijom 4.000 testova koju je realizovala kompanija „Elbit“ i počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot. Crna Gora i njeni građani znat će da pamte i cijene ovu podršku, kazao je on.

Đukanović je čestitao Rivlinu na uspjehu u borbi Izraela sa novim koronavirusom, uz uvjerenje u najbolju zaštitu građana, spremnost za predstojeći ekonomski oporavak i dalji razvoj te zemlje što će dodatno učvrstiti bilateralne odnose.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.