REGION

Pompeo i Plenković razgovarali i o BiH

Plenković je izrazio saućešće Pompeu zbog velikog broja žrtava pandemije Covida-19 u SAD, izrazivši nadu u oporavak zaraženih

Majk Pmpeo i Andrej Plenković. Avaz

Avaz.ba

19.5.2020

Hrvatski premijer Andrej Plenković i američki državni sekretar Majk Pompeo (Mike) telefonski su razgovarali o borbi protiv pandemije koornavirusa te o bilateralnoj saradnji Hrvatske i SAD, saopćeno je iz Vlade Hrvatske. 

- U razgovoru, koji je inicirao državni sekretar Pompeo, razmijenjena su mišljenja i najnoviji podaci o situaciji s pandemijom koronavirusa te je kao prioritet naglašen pronalazak vakcine i lijeka - saopćeno je. 

Plenković je izrazio saućešće Pompeu zbog velikog broja žrtava pandemije Covida-19 u SAD, izrazivši nadu u oporavak zaraženih. 

Pompeo je čestitao hrvatskom premijeru na dosadašnjem toku hrvatskog predsjedanja Vijećem Evropske unije i održanom Zagrebačkom summitu. 

- Razmijenjena su mišljenja i o situaciji u Bosni i Hercegovini. Premijer je naglasio kako hrvatski narod u BiH podržava proces euroatlantskih integracija BiH. Posebno je naglasio da Hrvatska podržava sve reformske procese koji podrazumijevaju jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH - saopćeno je iz vlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.