ZAPANJUJUĆE IZJAVE Davor Domazet Lošo gostujući na TV

Admiral u penziji iznio šokantne tvrdnje: Cijela BiH pripada Hrvatskoj

Naglasio da globalističkim lijevo-liberalnim centrima nisu interesantne lijevo liberalne političke stranke

Avaz.ba

Davor Domazet Lošo

Foto: Screenshot


Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) iznio je šokantne tvrdnje navodeći da cijela Bosna i Hercegovina, kao i dio Srbije i Crne Gore pripadaju Hrvatskoj.

- Ovo nema veze sa Drugim svjetskim ratom, ali zna se da je cijela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Neka bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve - rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

Twitter

- Također, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i dijelovi Banata - dodao je Domazet.

Objašnjavajući stavove admiral Lošo je naglasio da globalističkim lijevo-liberalnim centrima nisu interesantne lijevo liberalne političke stranke, jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ rekao da je otet hrvatskom narodu uprkos još uvijek snažnoj emotivnoj vezi i dijela članstva i biračkog tijela prema tome pokretu zbog formiranja hrvatske države.

Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena “nikada žešćim velikosrpskim zahtjevima i namjerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac, kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH”.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na