ZAJEDNIŠTVO

Milo Đukanović čestitao Ramazanski bajram: Islamska zajednica sastavni je dio svih uspjeha Crne Gore

Te vrijednosti, kao sastavni dio multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti, koje prožimaju državno biće Crne Gore, dodatna su inspiracija za brže prevazilaženje posljedica pandemije združenim naporima, naveo je Đukanović

Milo Đukanović. Arhiv

Avaz.ba

23.5.2020

Islamska zajednica i pripadnici islamske vjeroispovijesti sastavni su dio svih uspjeha i planova za budućnost naše zajedničke Crne Gore, saopćio je danas predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, čestitajući veliki praznik Ramazanski bajram.

Kako je rečeno iz kabineta predsjednika, Đukanović je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti poželio dobro zdravlje, napredak i ličnu i porodičnu sreću. 

Poručio je da saosjećanje, umjerenost, ljubav, uvažavanje i čovjekoljublje, kao temeljne vrijednosti Islama, imaju posebno značenje u predstojećim blagim danima koje ove godine obilježavamo u smiraj najveće zdravstvene krize u savremenoj istoriji čovječanstva.

- Te vrijednosti, kao sastavni dio multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti, koje prožimaju državno biće Crne Gore, dodatna su inspiracija za brže prevazilaženje posljedica pandemije združenim naporima. Ponosni smo kako je Crna Gora odgovorila na ove nove izazove, u kojima je došao do izražaja puni smisao zajedništva, što je snažan podsticaj za nastavak reformi, jačanje institucija i izgradnju moderne države, koja je uvažena članica NATO i regionalni lider u pregovaračkom procesu sa EU - naveo je predsjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.