ODLUKE Poznat po kontroverznim izjavama koje su uključivale širenje etničke i vjerske mržnje

Reis Sjeverne Makedonije smijenjen jer je oženio 50 godina mlađu djevojku

Stanovništvo Sjeverne Makedonije je posebno naljutio kada je prošle godine rekao da su divlji narod i da nikada neće imati identitet

Avaz.ba
27.05.2020 22:03
  • Redžepi sa svojom izabranicom
    Redžepi sa svojom izabranicom Foto: Twiter

Reis Sulejman Redžepi je smijenjen sa položaja velikog muftije zbog ženidbe sa 50 godina mlađom djevojkom. Njegove izjave su u medijima često bile praćene s obzirom na kontroverznost i ponašanje koje je Makedoncima bilo neprihvatljivo.

Dvije trećine Rijaseta Islamske religiozne zajednice Sjeverne Makedonije je glasalo za smjenu Redžepija sa položaja velikog muftije, saopćio je gostivarski muftija Šaćir Fetai.

Razlog smjene je ženidba sa 50 godina mlađom ženom. On je inače poznat po kontroverznim izjavama koje su uključivale širenje etničke i vjerske mržnje, poziranje sa mitljarezima i mapom Velike Albanije.

  • Redžepi sa svojom izabranicom
    Redžepi sa svojom izabranicom Foto: Twiter

U posljednje vrijeme o njemu su mediji pisali zbog ucjenjivanja vlade, a prijetio je da će Sjevernu Makedoniju pretvoriti u Bangladeš u smislu širenja koronavirusa ukoliko mu ne bude plaćen novac iz državnog budžeta.

Stanovništvo Sjeverne Makedonije je posebno naljutio kada je prošle godine rekao da su divlji narod i da nikada neće imati identitet.

Komentari

NA VRH