HRVATSKA

Ispitana Rimac, ide u pritvor

Nije odgovarala na pitanja jer je umorna, rekao njen advokat

Rimac: Sutra trebala pojaviti kod suca istrage. PIXSELL

Avaz.ba / Index.hr

29.5.2020

Kako je i bilo najavljeno, oko 20 sati u prostorije USKOK-a na ispitivanje je dovedena HDZ-ova sad već bivša državna sekretaka i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac.

Ispitivanje je trajalo manje od sat, a njen advokat Željko Gulišija rekao je za HRT da se njegovu klijenticu tereti za tri kaznena djela, trgovinu utjecajem i davanje mita.

- Iznijela je odbranu iscrpno, nije odgovarala na pitanja, ne iz taktičkih razloga, nego je toliko umorna da smo htjeli ovo što prije završiti, ali je praktički odgovorila na sve - rekao je Gulišija.

Iznošenje obrane trajalo je 45 minuta, dodao je.

- Ona će ići u pritvorsku jedinicu i očekujem da bi se sutra trebala pojaviti kod suca istrage - rekao je Gulišija.


Rimac se sumnjiči za trgovinu utjecajem i primanje mita. PIXSELL

Rekao je kako je bila apsolutno iznenađena današnjim događajima te je ponovio ono što je rekao i u ranijoj izjavi, da ne vidi da je Rimac počinila bilo kakvo kazneno djelo.

Rimac se sumnjiči za trgovinu utjecajem i primanje mita u drugoj polovini 2019. godine i početkom 2020. Tačnije 45.000 eura, za koliko se sumnjiči da je preko svoje sestre trebala dobiti, a kako bi pogodovala kompaniji C.E.M.P. koja je gradila vjetroelektrane kod Knina.

Njezina sestra radi za "Generali" osiguranje te je trebala napraviti policu za vjetroelektrane, za što je trebala dobiti brokersku proviziju. To su s njom dogovarali, kako se sumnja, Dragan Stipić i Milenko Bašić, a od te provizije 45.000 eura je išlo Josipi Rimac, javio je Večernji list. Nakon toga ona počinje, kako se sumnjiči, raditi pritisak na Hrvatske šume da promjene negativna mišljenja koje je C.E.M.P. dobio oko izgradnje vjetroelektrana.

USKOK sumnja da su Krunoslav Jakupčić, predsjednik uprave Hrvatskih šuma, i Ivan Melvan iz ispostave Hrvatskih šuma Split bili ti koji su na koncu dali pozitivna mišljenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.