TURIZAM Pozvao sve da dobro razmisle prije odlaska u inozemstvo

Ljajić očekuje da će veliki broj građana odmor provesti u Srbiji

Realnije je očekivati dolazak dijela turista iz regije, koji čine 40 posto ukupnih dolazaka stranih turista u Srbiju, rekao Ljajić

Piše: Avaz.ba / Fena

Nije realno očekivati da će se Srbija približiti brojci od 1,8 miliona stranih turista

Foto: Ilustracija


Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pozvao je građane te zemlje da, zbog situacije u vezi s koronavirusom, razmisle prije nego što se odluče na putovanje u inozemstvo te očekuje kako će se veliki broj građana odlučiti za odmor u Srbiji.

Ljajić je u izjavi za TV Prva napomenuo da je odluka o tome gdje će tko ljetovati i putovati van zemlje u potpunosti individualna i slobodna, ali da treba imati u vidu, prije svega, sigurnost na tim putovanjima.

On je dodao da je još mnogo nepoznanica za sve, da protokoli još uvijek nisu definirani i da su različiti od zemlje do zemlje.

  • Ljajić: Više od 50.000 turističkih vaučara je već podijeljeno iz druge tranše

    Ljajić: Više od 50.000 turističkih vaučara je već podijeljeno iz druge tranše

    Foto: Arhiv


Ljajić je naveo da ove godine nije realno očekivati da će se Srbija približiti brojci od 1,8 miliona stranih turista, koliko ih je prošle godine bilo.

- Realnije je očekivati dolazak dijela turista iz regije, koji čine 40 posto ukupnih dolazaka stranih turista u Srbiju, posebno tijekom kolovoza kada se održavaju velike manifestacije, kao što su Exit, Nashville - objasnio je Ljajić.

On smatra da ova godina treba da bude godina domaćeg turizma i očekuje da će se veliki broj građana Srbije odlučiti za odmor u Srbiji i korišenje turističkih vaučera.

- Više od 50.000 turističkih vaučara je već podijeljeno iz druge tranše, uz 160.000 koji su podijeljeni do kraja februara, što je ukupno više od 200.000 - rekao je Ljajić.

NA VRH

Komentari