TURIZAM

Ljajić očekuje da će veliki broj građana odmor provesti u Srbiji

Realnije je očekivati dolazak dijela turista iz regije, koji čine 40 posto ukupnih dolazaka stranih turista u Srbiju, rekao Ljajić

Nije realno očekivati da će se Srbija približiti brojci od 1,8 miliona stranih turista. Ilustracija

Avaz.ba / Fena

30.5.2020

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pozvao je građane te zemlje da, zbog situacije u vezi s koronavirusom, razmisle prije nego što se odluče na putovanje u inozemstvo te očekuje kako će se veliki broj građana odlučiti za odmor u Srbiji.

Ljajić je u izjavi za TV Prva napomenuo da je odluka o tome gdje će tko ljetovati i putovati van zemlje u potpunosti individualna i slobodna, ali da treba imati u vidu, prije svega, sigurnost na tim putovanjima.

On je dodao da je još mnogo nepoznanica za sve, da protokoli još uvijek nisu definirani i da su različiti od zemlje do zemlje.


Ljajić: Više od 50.000 turističkih vaučara je već podijeljeno iz druge tranše. Arhiv

Ljajić je naveo da ove godine nije realno očekivati da će se Srbija približiti brojci od 1,8 miliona stranih turista, koliko ih je prošle godine bilo.

- Realnije je očekivati dolazak dijela turista iz regije, koji čine 40 posto ukupnih dolazaka stranih turista u Srbiju, posebno tijekom kolovoza kada se održavaju velike manifestacije, kao što su Exit, Nashville - objasnio je Ljajić.

On smatra da ova godina treba da bude godina domaćeg turizma i očekuje da će se veliki broj građana Srbije odlučiti za odmor u Srbiji i korišenje turističkih vaučera.

- Više od 50.000 turističkih vaučara je već podijeljeno iz druge tranše, uz 160.000 koji su podijeljeni do kraja februara, što je ukupno više od 200.000 - rekao je Ljajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.