CRNA GORA

U udesu 26 povrijeđenih, petero na intenzivnoj, operisana devetogodišnja djevojčica

Za 45 minuta smo uspjeli da zbrinemo sve povrijeđene, kazao je Ašanin

Ašanin: Pretežno su u pitanju povrede ekstremiteta i prelomi rebara. Antena M

Avaz.ba / Antena M

30.5.2020

Na putu Podgorica - Nikšić, u mjestu Bogetići, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su stradale dvije mlađe ženske osobe, a povrijeđeno je 26 osoba, saopštio je direktor nikšićke bolnice Ilija Ašanin.

- 'Ukazali smo pomoć za 26 pacijenata, 19 ih je nakon ukazane pomoći pušteno na kućno liječenje. Od sedam preostalih pacijenata petoro je na intenzivnoj njezi, jedan na hirurgiji i jedan na ortopediji' - kazao je on.

Kako je dodao, svi su trenutno u stabilnom stanju.

- Djevojčica od devet godina je zbog povreda unutrašnjih organa operisana i na odjeljenju intenzivne njege je, stabilnih vitalnih parametara - kazao je on i dodao da su pretežno kod ostalih pacijenata u pitanju povrede ekstremiteta i prelomi rebara.


- Oni su svi pod našim monitoringom, moguće je da će danas ili sutra dio njih biti operisan kako bi se adekvatno zbrinule povrede koje su zadobili - rekao je i dodao da su svi timovi kroz pola sata bili u bolnici.

- Za 45 minuta smo uspjeli da zbrinemo sve povrijeđene, i sa zadovoljstvom mogu da kažem da su svi pacijenti povrijeđeni živi i da nijesmo imali fatalnih ishoda. Zaposleni su još jednom pokazali da su dorasli poslu kojim se bave u svakom smislu i stručnom i ljudskom, to su pokazali i danas'', kazao je on.

Svi koji su povrijeđeni su bili iz kombija, izuzev djevojčice koja je sa majkom bila u automobilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.