POPUŠTANJE MJERA

Prvi turisti stigli u Crnu Goru

Na listi država iz kojih je od danas dozvoljen dolazak i boravak u Crnoj Gori su i BiH, Hrvatska, Slovenija...

Predstavnici Ministarstva dijelili poklone prvim turistima. Vlada Crne Gore

Avaz.ba / Antena M

1.6.2020

Turisti iz evropskih država počeli su da ulaze u Crnu Goru odmah iza ponoći, čim je stupila na snagu mjera koja omogućuje ulazak u Crnu Gori bez karantina građanima država u kojima je stopa aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manja od 25 na 100.000 stanovnika i koji su rezidenti tih država.

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije dijelili su turistima koji su ulazili u Crnu Goru prigodne poklone.

U Crnu Goru je od danas, shodno kriterijima koje je utvrdilo Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT), dozvoljen ulazak državljanima 131 države.



NKT je odlučilo da od danas bude dozvoljen ulazak stranaca u Crnu Goru, bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva COVID 19 manja od 25 na 100 hiljada stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru.

Na listi država iz kojih je od danas dozvoljen dolazak i boravak u Crnoj Gori, a u kojima je stopa aktivnih slučajeva COVID 19 manja od 25 na 100 hiljada stanovnika, su Hrvatska, Slovenija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo.

Na toj listi su Island, Slovačka, Švajcarska, Austrija, Norveška, Monako, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bugarska, Izrael, Češka, Finska i Estonija, Kina.


Na listi više nisu Sjeverna Makedonija, u kojoj je registrovano 26 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, i Irska u kojoj je takođe, nakon potvrđenih slučajeva u nedjelju, stopa aktivnih slučajeva porasla.

U Crnu Goru ne mogu da uđu državljani Srbije, jer su u toj državi registrovana 64 aktivno oboljela na 100 hiljada stanovnika.

U Crnu Goru ne mogu da uđu ni državljani Turske, Italije, Španije, Francuske, Rusije.

Ne mogu, između ostalih, ući ni državljani Švedske, Belgije i Sjedinjenih Američkih Država.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.