SRBIJA

Čedomir Jovanović nosilac liste Bošnjaka i Crnogoraca u Vojvodini

Na izborima u Vojvodini LDP se ne pominje kao članica “Koalicije za mir”

Čedomir Jovanović. Arhiv

Avaz.ba

9.6.2020

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović na predstojećim izborima u Vojvodini nosilac je manjinske liste “Koalicija za mir”, koju čine Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca, a na kojoj se nalaze i članovi LDP-a.

Jovanović je pokušao i od Republičke izborne komisije da dobije saglasnost da njegova koalicija i na parlamentarnim izborima dobije status manjinske, ali je njegov zahtjev odbijen kao "neblagovremen", prenosi Televizija Nova S.


Čedomir Jovanović. Arhiv

Liberalno demokratska partija će i na pokrajinskom i na republičkom nivou na izbore izaći u koaliciji sa Bošnjačkom građanskom strankom (BGS) i Strankom Crnogoraca (SG). Međutim, na izborima u Vojvodini LDP se ne pominje kao članica “Koalicije za mir”, iako je lider te partije označen kao njen nosilac liste.

Sa druge strane, na nivu Republike LDP će predvoditi koaliciju sa BGS i SC, ali i sa još nekim strankama i pokretima, poput Vlaške narodne stranke, Udruženja Jugoslovena u Srbiji, Akcione mreže i asocijacije romskih organizacija, Udruženje građana “Rumuni Homolja” i Skaska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.