HRVATSKA

Književnik pucao u stablo: Popio je dvije čaše vina, htio je isprobati svoj tetejac

Sad je napisao tri romana, cijelu koronu je odradio i jučer je bilo prvi put da je malo izašao, htio je malo zadovoljstva, kazala Hardman

Barbieri: Ima trajnu dozvolu za tetejac. PIXSELL

Avaz.ba / 24.sata.hr

10.6.2020

Ma popio je dvije čaše vina i ispalio dva metka iz svog tetejca. U svom đardinu! Samo ga je htio isprobati.

To je kazala Ljubica Hardman, partnerica književnika i gastronomskog stručnjaka Veljka Barbierija koji je priveden sinoć nakon što je pucao u stablo pred svojom kućom u Makarskoj.

Policiji je dobrovoljno predao automatsku pušku AK 47, jednu malokalibarsku pušku, jednu zračnu pušku i jedan plinski pištolj.

Ljubica je ispričala šta se sinoć događalo u Veljkovom dvorištu.

- Imali smo feštu otvaranja intermedijalnog centra kod Hloverke u 19 sati. Veljko je prvi put izašao nakon korone. Na tri romana je radio! I sad, popio je čašicu previše. Iz svog tetejca ispalio je dva metka, u svom dvorištu. Netko ga je prijavio i došla je policija. Ja sam bila u kupaonici, taman sam se šminkala. To se dogodilo u 18.27 - precizna je Ljubica.

Kaže kako nije bio toliko pijan dok je pucao.

- Ma to su promili koji nisu strašni. Popio je dvije čaše plavca od našeg prijatelja. Nije vozio, ja sam trebala biti za volanom. I zašto ne bi popio ako neće voziti? - kaže Veljkova partnerica.

Napominje da Veljko ima trajnu dozvolu za tetejac.

- Išao ga je isprobati u svom đardinu, na svom drvetu. Jest, imao je i kalašnjikov, znate da je bio u ratu. Imao je i nekakvo bezazleno oružje što je držao u kući. I sad, ja sam se šminkala i kaže on: 'Idem ja njega ispucat, nema streljane. Kažem mu ja: 'Nemoj', ali eto, otišao je - kazuje Ljubica i dodaje da Veljko inače nema običaj pucati po dvorištu.


Veljko nema običaj pucati po dvorištu. PIXSELL

Napominje da je Veljko kao dijete, kao i svi umjetnici.

- On je bezazlen. Sad je napisao tri romana, cijelu koronu je odradio i jučer je bilo prvi put da je malo izašao. Htio je malo zadovoljstva, malo sreće. A odvela ga policija. Cijelu noć sam ga čekala, a ovdje su došla dva policajca i, kao, čuvala oružje. Vratio se jutros kući - ispričala nam je Ljubica Hardman.

Veljko Barbijeri gotovo svakodnevno zalazi u kultnu makarsku konobu Kalalarga. Baš jučer bio je prvi dan da su otvorili nakon korona-krize.

Mario Tomaš, vlasnik konobe, potvrđuje da je slavni gastronom navratio:

- Ode je svaki dan. Mi smo k'o familija. Javio se, doša nan je zaželit sve najbolje kako smo otvorili, i otiša je ća u neku normalnu uru, oko dva, tri popodne. Bio je tu i sve je bilo normalno, a šta mu se dogodilo u međuvremenu ne znan - kaže Tomaš te dodaje da ne zna zašto je pucao na stablo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.