REGION

Plenković osudio uvredljive poruke protiv Srba

On tvrdi kako je u svom mandatu najviše učinio za dijalog i smanjenje tenzija, te da ne zna za koga rade oni koji to rade

Plenković: Tri recentna primjera. Arhiv

Srna / Avaz.ba

14.6.2020

Hrvatski premijer Andrej Plenković najoštrije je osudio najnovije grafite protiv Srba, te poručio da su takve stvari nedopustive i da treba kazniti one koji su to učinili.

- Takvih ispada je sigurno bilo i prije. Sada imamo tri recentna primjera. Na policiji je da otkriju o čemu se tu radi - rekao je Plenković.

On tvrdi kako je u svom mandatu najviše učinio za dijalog i smanjenje tenzija, te da ne zna za koga rade oni koji to rade.


Plenbković: Policija treba da utvrdi ko to radi. Arhiv

Plenković je naglasio da nije tačno da do takvih grafita dolazi zbog odnosa vlasti prema ustaškom pozdravu, prenijeli su hrvatski mediji.

- Mi smo vrlo jasno osudili sve oblike nasilja, govora mržnje. Sve je to definisano u svim mojim govorima, u našim programima... - komentarisao je Plenković.

Za lidera Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca je rekao da jedan od najdugovječnijih političara u Hrvatskoj.

Tri poruke mržnje prema Srbima pojavile su se u Zagrebu ovih dana. Prvo je u četvrtak grupa navijača razvila transparent sa uvredljivim i prijetećim porukama srpskim ženama i djeci, zatim je objavljena fotografija sa porukom da će "slomiti sve prste, a ne samo tri. Ubi Srbina".

Treća poruka je grafit koji prikazuje ljude obješene o drvu pored kojeg piše "srpsko porodično stablo". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.