ČEKA SE PODNE

Haos na ulazu u Grčku!

Čeka se podne kada se ukida karantin za one koji ulaze u Grčku

Ranoranioci napravili gužvu. Screenshoot

S.K./Avaz.ba

15.6.2020

Novi problemi za sve građane Srbije koji se spremaju da krenu u Grčku na more. Vijest da je Sjeverna Makedonija otvorila od danas granice obradovala je mnogobrojne turiste, ali je neizvjesno da li će Grci večeras u 23.00, pored prelaza ka Bugarskoj, otvoriti i Evzoni, na granici sa Severnom Makedonijom!

Grčki ministar turizma Haris Teoharis je najavio da će se granice za turiste otvarati u dvije faze.

- Danas će biti otvoreni granični prelazi ka Bugarskoj, a za 15 dana, odnosno 1. jula, ka Albaniji i Sjevernoj Makedoniji - rekao je Teoharis.

I direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić nije siguran šta se zbiva.

Otvorena samo granica s Bugarskom. Screenshot

- Nezvanična informacija je da će Grčka otvoriti granice za turiste iz Srbije danas, a za Makedoniju tek 1. jula. Za srpske turiste biće otvoren granični prelaz Evzoni - kazao je.

Ovo su potvrdili i turistički radnici iz Grčke.

- Danas je otvorena samo granica sa Bugarskom. Ljudi su požurili i i stigli ranom zorom, ali nisu računali sa tim da karantin nije obavezan za one koji ulaze tek od 12 sati. Mnogi su odlučili da ostanu tu i sačekaju podne, pa su se stvorili redovi i gužve. Gužva se stvara i zbog toga što je u ovom trenutku jedino preko Bugarske moguće ući u Grčku - poručila je Ana Nikolić sa portala “Nikana” koji se bavi turizmom u Grčkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.