REAKCIJE

Snimak Sergeja Trifunovića na kojem pjeva četničku pjesmu kritiziran na društvenim mrežama

Sociološkinja je potom stala u odbranu Trifunovića navodeći da je riječ o "zezanciji"

Snimak Sergeja Trifunovića na kojem pjeva četničku pjesmu. Agencije

Avaz.ba

16.6.2020

Nakon što je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović objavio, a potom obrisao snimak na kom se vidi kako pjeva četničku pjesmu, uslijedile su brojne kritike na društvenim mrežama. 

Između ostalog, oglasila se i sociološkinja Vesna Pešić, koja je na Twitteru navodi da je "kretenčina", ali je kasnije i stala u njegovu odbranu. 

S druge strane, Trifunović za regionalne medije ističe da je riječ o "sprdnji" i da je nedostatak humora problem, a ne on. Na snimku na kojem Trifunović pjeva spornu pesmu, prisutna je i Srbijanka Turajlić, jedna od osnivačica PSG-a. 

- Ja kada sam bio mali, ovaj narod je bio duhovit. Mnogo mi je žao što to sad nije slučaj. Pjevali smo pjesmu u kojoj četnici kukaju kako su im partizani ubili dva ortaka, ne pjesmu u kojoj četnici veličaju klanje. Ako se mi sa humorom ne obračunavamo sa takvim stvarima onda ih automatski povampirujemo i dajemo na im na važnosti - rekao je Trifunović.



On je ponovio riječi, kako kaže, starog bojkotaša iz Kragujevca: "Politička korektnost je kopile fašizma". 

Borbu protiv mrtvih četnika ostavljam (Aleksandru) Oleniku i Čedi (Jovanoviću), a ja ću se boriti protiv njihovog koalicionog partnera, kriminalaca Aleksandra Vučiča - rekao je Trifunović. 

Upitan kako komentariše reakciju Vesne Pešić koja otvoreno podržava PSG-a, a koja je na njegov video odgovorila sa "kretenčino", kratko je rekao da njih dvoje imaju poseban odnos.

Sociološkinja je potom stala u odbranu Trifunovića navodeći da je riječ o "zezanciji".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.