ODGOĐENO FINALE

Đorđe Đoković: Ovo je bila jedina ispravna odluka

Naravno, obavit ćemo testove, ja sam ga slučajno napravio prije tri dana i bio sam negativan, kaže Đoković

Dimitrov: Nije pokazivao simptome. Instagram

Avaz.ba

21.6.2020

Finalni meč Adria Tour teniskog turnira u Zadru, u kojemu su su trebali zaigrati Novak Đoković i Andrej Rubljov, otkazan je nakon što je otkriveno da je bugarski teniser Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. 

Informaciju je u nedjelju poslijepodne potvrdio i Bugarin objavom na Instagramu.

- Dobili smo danas od Grigorovog menadžera informaciju da se testirao u Monaku i da je pozitivan na COVID-19. Jako nam je žao, nažalost, trudili smo se ispoštovati sve mjere propisanih od Vlade Republike Hrvatske. U ovom trenutku organiziramo sve zdravstvene službe kako bi se testirao čim veći broj ljudi koji je bio s njim u kontaktu. Već sam stupio u kontakt sa svim sudionicima Adria Toura i njihovim porodicama. Grigor je prije dolaska u Zadar bio u Bugarskoj i ne znamo je li zaražen tamo - kazao je direktor turnira Đorđe Đoković.

Dimitrov: Šokirao objavom. Instagram

U nastavku je Đoković potvrdio kako je finale otkazano kako se ne bi bilo ugroženo bilo čije zdravlje.

- Ovo je bila jedina ispravna odluka, morali smo otkazati finale radi zdravlja igrača, njihovih porodica, ali i svih ostalih prisutnih. Naravno, obavit ćemo testove, ja sam ga slučajno napravio prije tri dana i bio sam negativan. Ne znam hoće li morati ponovo na testiranje, otići ću ako je to potrebno. Sve je ovo jedan veliki šok, ali donijeli smo ispravnu odluku. Zdravlje je na prvom mjetu. Što se Grigora tiče, nije pokazivao simptome. Nije imao čak ni temperaturu. Ipak, u subotu se osjećao loše i odlučio se testirati u Monte Carlu. Ne znamo gdje se zarazio. U svakom slučaju želimo mu brz oporavak - naglasio je Đoković.

Dimitrov je bio u četvrtak na Kids Dayu u Zadru, treba li tu djecu testirati, pitali su novinari Đorđa Đokovića, direktora Adria Toura.

- Čekamo nadležne organe da nam daju upute, i tako ćemo postupiti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.