PRESUDE

Čabarkapi dva mjeseca zatvora: "Javno izložio poruzi himnu Crne Gore"

Na svom Facebook profilu 2. maja objavio izmijenjen tekst himne Crne Gore uvredljive sadržine

Velimir Čabarkapa. Privatna arhiva

Avaz.ba / Vijesti.me

26.6.2020

Sudija Osnovnog suda u Pljevljima Branko Pejović osudio je Pljevljaka Velimira Čabarkapu (29) na dva mjeseca zatvora, jer je, kako je navedeo u presudi javno izložio poruzi himnu Crne Gore.

Ovaj 29-godišnji radnik pljevaljskog "Vodovoda" na ime troškova vođenja krivičnog postupka treba u budžet Crne Gore da uplati 275 eura.


Čabarkapa je, navodi Pejović, na svom Facebook profilu 2. maja objavio izmijenjen tekst himne Crne Gore uvredljive sadržine.

- Oj svijetla majska zoro, majko naša Crna Goro, sinovi sinovi smo tvog kokaina i čuvari tvog heroina. Volimo vas brda tvrda i švercerske vaše klance koji narko dilere nikada ne vezaše u okove i u lance. Dok lovćenskoj našoj misli naš šverc droge daje krila, biće gorda po drogi čuvena domovina naša mila. Krijumčari naših vala uskačući u dva mora glas nositi Eskobaru da je vječna Crna Gora - citirao je Pejović u preesudu tekst izmijenjene himne koju je Čabarkapa objavio .




Velimir Čabarkapa. Privatna arhiva

Pejović u presudI navodi da je sud pouzdano utvrdio da je ovakvom objavom Čabarkapa izložio poruzi državu Crnu Goru i povrijedio joj ugled.


Sudija Pejović smatra da je "u ovom slučaju jedino bilo opravdano izreći kaznu zatvora".


Čabarkapa je kako se navodi u presudi, potvrdio da je objavio izmijenjeni tekst himne Crna Gore kojeg je istog dana preuzeo sa portala In4S.


To je uradio,stoji dalje u obrazloženju presude, jer mu je ovako napisan tekst himne bio smiješan i da je njegovim objavljivanjem imao namjeru samo da se našali bez ikakve namjere da nekoga uvrijedi ili izloži ruglu simbole Crne Gore.


Čabarkapa će na podnijeti žalbu na presudu Višem sudu u Bijelom Polju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.