VRAĆENI SA ULAZA

Policija i danas ispred zgrade Općine Budva, spriječen ulazak Carevića i Radovića

Na posao je stigla Anđela Ivanović iz Crnogorske partije koja je u subotu imenovana za predsjednicu Skupštine općine Budva

Policajci obezbjeđuju zgradu Općine Budva. RTV Budva

Avaz.ba

29.6.2020

Policajci i danas obezbjeđuje zgradu Općine Budva, dok je privatno obezbjeđenje angažovano unutar objekta. 

Na posao je stigla Anđela Ivanović iz Crnogorske partije koja je u subotu imenovana za predsjednicu Skupštine općine Budva. Smijenjenom predsjedniku Općine Marku Careviću i bivšem predsjedniku lokalnog parlamenta Krstu Radoviću nije dozvoljen ulazak u zgradu i oni su vraćeni sa ulaza.


Policija ispred zgrade. RTV Budva

Na sjednici budvanskog parlamenta, koja je održana u subotu, poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Divanović izabran je za predsjednika Općine Budva. Divanovića je za predsjednika Općine izabrala većina od 17 odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Ranije predsjednike Općine i Skupštine opštine Budva Marka Carevića i Krsta Radovića smijenila je aktuelna politička većina 11. juna. Prethodna vlast odluku o smjenama smatra nezakonitom zbog čega su uslijedili protesti koji su prethodnih dana eskalirali u nerede i brojna hapšenja. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.