U TOKU TESTIRANJA

Vaspitačica iz vrtića u Tivtu inficirana koronavirusom

Sprovešće se sve epidemiološke mjere prema planu epidemiologa, baš kao što je rađeno i do sada

Avaz.ba

TivAt: Zabrinutu građani

Foto: Agencije


Koronavirus je jutros potvrđen kod jedne osobe uTivtu. S obzirom na to da se radi o osobi koja je zaposlena u Javnoj predškolskoj ustanovi “Bambi”, u dogovoru sa predsjednikom Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Sinišom Kusovcem, uprava ove ustanove obustavila je prijem djece u centralnoj jedinici i područnoj vaspitnoj jedinici u Donjoj Lastvi. Tiavt: Zabrinutu građani

- Ispitivanje kontakata i potrebna testiranja realizovaT će nadležne epidemiološke službe - saopćeno je iz Općine Tivat.

  • Tivat

    Tivat

    Foto: Agencije


Dodaju da će o svim predstojećim aktivnostima i mjerama, roditelji će biti blagovremeno obaviješteni.

Iz Općinskog tima za zaštitu i spašavanje podsjećaju građane na higijensko-sanitarne mjere - obaveznu upotrebu maski u javim zatvorenim prostorima, držanje distance i higijenu ruku i prostora.

Saopćenjem su se obratili i iz vrtića.

- Nakon izvršenog testiranja sinoć oko 23 potvrđeno je prisustvo virusa covid 19 kod jedne vasptačice iz vaspitne jedinice Tivat, JPU "Bambi". Sprovešće se sve epidemiološke mjere prema planu epidemiologa, baš kao što je rađeno i do sada. O daljim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obaviještena, a do sprovođenja kontrola, testiranje svih kontakata i svih ostalih neophodnih koraka, JPU neće raditi", navodi se u saopštenju koje potpisuje direktorica Katarina Hercegovac.

Region
Posjeta Tivtu bolja 71 posto

Više o temi Tivat

CRNA GORA
Posjeta Tivtu bolja 71 posto

Više o:

Tivat Crna Gora
NA VRH

Podijeli članak na