ENIS IMAMOVIĆ, POSLANIK U SKUPŠTINI SRBIJE, ZA "AVAZ"

Stanje u bolnicama dokaz je da su građani Sandžaka u očima Beograda građani drugog reda

Ono što takođe bode oči je ponašanje, ignorisanje i zataškavanje cijele situacije od strane države Srbije, njenih nadležnih institucija i medija, kaže Imamović

Enis Imamović. Agencije

Piše: A. Bajramović / Avaz.ba

29.6.2020

Situacija u Novom Pazaru je izuzetno ozbiljna, kaže za „Avaz“ poslanik SDA u Skupštini Srbije, Enis Imamović.  

Imamović dodaje da su stanje u sandžačkim bolnicama i slike iz bolnice u Novom Pazaru, dokaz da su građani Sandžaka u očima Beograda, građani drugog reda. Prema posljednjim podacima, više od 500 stanovnika Novog Pazar je oboljelo, među njima i oko 60 zdravstvenih radnika. Imamović navodi da su mnogi pušteni na kućno liječenje jer u bolnici nema mjesta i da tačan broj zaraženih COVID-om19 niko ne zna.

- Ono što takođe bode oči je ponašanje, ignorisanje i zataškavanje cijele situacije od strane države Srbije, njenih nadležnih institucija i medija. Jedino se putem društvenih mreža može nekako naći način da se pošalje prava slika u svijet - dodaje Imamović.


Enis Imamović. Agencije

Imamović kaže da se mnogo pojedinaca, udruženja i prijatelja Sandžaka širom svijeta javilo da pomogne, da ponudi pomoć svake vrste kako finansijske, ali da je primjetan nedostatak i apsolutna nespremnost sistema da svu tu pomoć primi i organizira.

- Pričaćemo o odgovornosti, gonićemo odgovorne i sigurno se nijedan krivac za ovaj haos neće sakriti. Biće kažnjenih za ovo stanje katastrofe u koje je doveden Sandžak i Novi Pazar, ali o tome ćemo morati tek kad se izborimo sa ovim iskušenjem. Sada se moramo ponašati ozbiljno i odgovorno, naročito zbog toga što oni čiji je to zadatak - neće - ističe Imamović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.