PREMIJER ALBANIJE

Rama: Optužnica protiv Tačija i Veseljija je sramota 21. vijeka u historiji pravde

Premijer Albanije će danas i sutra imati susrete s liderima institucija i političkih stranaka Kosova

Rama: Niz sastanaka. Arhiv

Avaz.ba

29.6.2020

Premijer Albanije Edi Rama ocijenio je danas da će optužnica protiv predsjednika Kosova Hašima Tačija i predsjednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija ući u historiju kao "sramota 21. vijeka u historiji pravde".

Rama je stigao u Prištinu, gdje je počeo sastanak s predsjednikom Socijaldemokratske inicijative Fatmirom Ljimajem, a na Twitteru je napisao da je tamo da čuje i sazna više nakon "specijalnog udara groma koji će ući kao sramotna mrlja 21. vijeka u svjetsku historiju pravde, koja je praksu javne optužbe bez pravne optužnice poznavala samo u epohama ideoloških vladavina ili prije njih".

Premijer Albanije će danas i sutra imati susrete s liderima institucija i političkih stranaka Kosova.

Kako saznaje koha.net, Rama će se prvo sastati s predsjednicom Socijaldemokratske inicijative Fatmirom Ljimajem, da bi nastavio susretima s liderima Pokreta samoopredjeljenje Aljbinom Kurtijem, Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafom i DPK Kadrijem Veseljijem.

Predviđeni su susreti s predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem, premijerom Avdulahom Hotijem i predsjednicom Parlamenta Vjosom Osmani.

Sastanak Rame i Tačija, kako saznaje koha.net, zakazan je za 18.50 sati, neposredno prije obraćanja Tačija građanima Kosova o optužnici specijalnog tužioca u Hagu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.