GORI NA PELJEŠCU

Tri kanadera gase požar, turisti u panici

Vatrom su zahvaćeni trava, nisko rastinje i borova šuma

U Kućištu buknuo požar u borovoj šumi. PIXSELL

Avaz.ba

30.6.2020

Na poluotoku Pelješcu izbio je požar nedaleko od mjesta Kućište. Vatrogasci su ubrzo izašli na teren te ugasili požar, no stanje se ipak malo zakomplicirao, prenosi 24sata.hr.

- Vatrogasno operativno središte danas u 13:13 sati je zaprimilo zahtjev od ŽVOC-a Dubrovnik za angažiranje 2 “Canadaira” na lokaciji Pelješac, Orebić (Kućište).

Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma, a na terenu je u gašenju angažirano oko 60 vatrogasaca iz DVD-ova: Viganj, Orebić, Kuna, Lovište, Korčula, Trpanj, Putniković i Ston - saopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Nedugo zatim, upućen je i treći kanader kako bi pomogao u gašenju.

Vatrogascima u pomoć priskočila i tri kanadera. PIXSELL

- Prvi požar smo ugasili, ali se ubrzo, zbog čestica i žari koje je letjelo posvuda, vatra nekako proširila prema susjednom mjestu Vignju. No, požar je još daleko od kuća pa stanovnici nisu u opasnosti, problem je taj što gori na vrlo nepristupačnom terenu - rekli su niz DVD Orebić, prenosi 24sata.

Jedan od čitatelja je izjavio da je nastala panika među turistima.

- Neki su se s kamp kućicama udaljili iz Vignja, ali mi mještani smo smireni, znali smo vidjeti i puno gore. Čuli smo da je kabel od struje uzrokovao požar, a neka mjesta su i dalje bez struje – ispričao je čitatelj.

Zbog nepristupačnosti terena, razbuktalu vatru trenutno gase tri kanadera. Iako požar još nije lokaliziran, vatrogasci kažu da nema straha te da će ubrzo i ovaj požar biti ugašen.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.