GORI NA PELJEŠCU

Tri kanadera gase požar, turisti u panici

Vatrom su zahvaćeni trava, nisko rastinje i borova šuma

Avaz.ba
30.06.2020 19:11

U Kućištu buknuo požar u borovoj šumi

Foto: PIXSELL

Na poluotoku Pelješcu izbio je požar nedaleko od mjesta Kućište. Vatrogasci su ubrzo izašli na teren te ugasili požar, no stanje se ipak malo zakomplicirao, prenosi 24sata.hr.

- Vatrogasno operativno središte danas u 13:13 sati je zaprimilo zahtjev od ŽVOC-a Dubrovnik za angažiranje 2 “Canadaira” na lokaciji Pelješac, Orebić (Kućište).

Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma, a na terenu je u gašenju angažirano oko 60 vatrogasaca iz DVD-ova: Viganj, Orebić, Kuna, Lovište, Korčula, Trpanj, Putniković i Ston - saopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Nedugo zatim, upućen je i treći kanader kako bi pomogao u gašenju.

  • Vatrogascima u pomoć priskočila i tri kanadera
    Vatrogascima u pomoć priskočila i tri kanadera Foto: PIXSELL

- Prvi požar smo ugasili, ali se ubrzo, zbog čestica i žari koje je letjelo posvuda, vatra nekako proširila prema susjednom mjestu Vignju. No, požar je još daleko od kuća pa stanovnici nisu u opasnosti, problem je taj što gori na vrlo nepristupačnom terenu - rekli su niz DVD Orebić, prenosi 24sata.

Jedan od čitatelja je izjavio da je nastala panika među turistima.

- Neki su se s kamp kućicama udaljili iz Vignja, ali mi mještani smo smireni, znali smo vidjeti i puno gore. Čuli smo da je kabel od struje uzrokovao požar, a neka mjesta su i dalje bez struje – ispričao je čitatelj.

Zbog nepristupačnosti terena, razbuktalu vatru trenutno gase tri kanadera. Iako požar još nije lokaliziran, vatrogasci kažu da nema straha te da će ubrzo i ovaj požar biti ugašen.

Komentari

NA VRH