MINISTAR O DEŠAVANJIMA U NOVOM PAZARU

Vulin: Molimo Bošnjake da imaju povjerenje u svoju državu

Da Ugljaninu ponudimo mjesto u Vladi Srbije, odmah bi prestao sa napadima, kazao Vulin

Aleksandar Vulin. Arhiv

Avaz.ba

30.6.2020

Molimo Bošnjake da i dalje imaju apsolutno poverenje u svoju državu i u svog predsjednika Aleksandra Vučića i da nikako ne dozvole da još jednom budu žeton kojim će Sulejman Ugljanin da trguje za neko svoje mesto u vlasti, poručio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

- Dok je bio u Vladi Srbije, Ugljanin je govorio - dok sam ja ministar i nemate manjinski problem, ako ne budem, onda imate manjinski problem - ocijenio je Vulin u pisanoj izjavi.

On je podsjetio da je Vučić, u jeku pandemije koronavirusa došao u Novi Pazar, obišao građane i odnio respiratore, Vojska Srbije je u bolnici za dva dana razvela gasove, dezinfikovala grad, obezbjeđivala zdravstvene ustanove, starački dom i podigla privremenu Kovid bolnicu.


Aleksandar Vulin. Arhiv

Na sve to, dodao je Vulin, Ugljanin je poslao ljude da divljaju, izgovaraju neistine i vrijeđaju svoju državu i ljekare.


- Da mu ponudimo mjesto u Vladi Srbije, odmah bi prestao sa napadima i oprao ruke od onih koje je slao da vrijeđaju Srbiju - zaključio je Vulin.


Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar danas su posjetili Novi Pazar, a ispred Opće bolnice u tom gradu sačekala ih je grupa ljudi koja im je dobacivala i zviždala, nezadovoljna zbog situacije sa koronavirusom.


Premijerka je ocijenila da se situacija u Novom Pazaru politizira. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.