MINISTAR ZDRAVLJA ZLATIBOR LONAČAR

Opća bolnica u Novom Pazaru od danas postaje Covid bolnica

Ima dovoljno opreme za narednih par sedmica te danas u taj grad stiže 14 ljekara i medicinskih tehničara iz Kragujevca

Pomoći u borbi protiv koronavirusa. Arhiv

Avaz.ba

1.7.2020

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lonačar kaže da će cijela Opća bolnica u Novom Pazaru od danas postati Covid bolnica, da ima dovoljno opreme za narednih par sedmica te da će danas u taj grad stići 14 ljekara i medicinskih tehničara iz Kragujevca koji će pomoći u borbi protiv koronavirusa.

- Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji, to je jedina istina - rekao je Lončar.

Lončar je apelirao na sve građane da ne šire paniku i dezinformacije i da, bez provjere, ne prihvataju "zdravo za gotovo" vijesti koje se šire po društvenim mrežama.

- Premijerka i ja smo se jučer uvjerili da opreme u Novom Pazaru ima doboljno ne samo za narednih par dana, već narednih sedmica. Infomracije koje se pojavljuju na društvenim mrežama nisu validne informacije koje treba prihvatiti zdravo za gotovo i pustiti to kao vijest - rekao je Lončar.


Ministar Lonačar: Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji. Agencija

Ministar je rekao da u Novom Pazaru već ima medicinskih radnika iz unutrašnjosti, a da će danas oko 15 sati tamo stići i devet ljekara i pet medicinskih sestara i tehničara iz Kragujevca. Od danas će cijela bolnica u Novom Pazaru biti kovid bolnica, a ostali pacijenti će biti raspoređeni na druga mjesta.

- Svi kapaciteti bolnice u Novom Pazaru bit će za kovid pacijente. Molim sve da ne šire paniku i dezinformacije, da nešto što se pojavljuje na društvenim mrežama nije validno i mora zvanično da se provjeri. Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji - rekao je Lončar i dodao da se od jučer primaju i novi ljekari i sestre.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.