NOVI KOORDINATOR BOLNICE U NOVOM PAZARU

Đerlek: Nemam vremena da žalim majku, hoću da spasim živote

Specijalista neurohirurgije uvjeren da će trenutna teška situacija izaći na dobro

Đerlek: Na respiratoru sedam pacijenata. Youtube

Avaz.ba

1.7.2020

Specijalista neurohirurgije Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek, nakon današnjeg imenovanja na mjesto koordinatora te zdravstvene ustanove, saopćio je da su u protekla 24 sata zabilježena tri smrtna slučaja, prenosi “Telegraf”.

Prema njegovim riječima, preminula su dvojica muškaraca, starosti 57 i 67 godina, i jedna ženska osoba, starosti 68 godina, javlja Radiotelevizija Novi Pazar.

- Imamo 104 kovid pacijenta u OB Novi Pazar. Transportovano je u posljednja 24 sata osam pacijenta. Sedamnaest prijema smo napravili u posljednjih 24 sata. Na respiratoru imamo sedam pacijenata.

Dva pacijenta smo sad transportovali za Bežanijsku kosu i dva pacijenta pripremamo da transportujemo za Kragujevac – rekao je Đerlek, koji je na ovu poziciju imenovan nakon informacije o zdravstvenim problemima direktora bolnice Meha Mahmutovića.

Opšta bolnica u Novom Pazaru. E. Trako

Kako je kazao, situacija za njega lično je veoma teška, jer je tri dana ranije umrla njegova majka, upravo od koronavirusa, a nešto ranije i sam je bio na Infektivnom odjeljenju i izliječio se od korone.

- Ja sam prihvatio ovo iako nisam zdravstveno dobro, ispratio sam majku od kovida prije tri dana, nije mi lako. Moj je Pazar, ja sam ovdje rođen. Nemam vremena da žalim majku, nemam vremena da se liječim. 

Hoću da dam sve da spasimo živote - rekao je Đerlek, dodajući da traži jedinstvo, da je potrebna odlučnost, ali da je uvjeren da će situacija izaći na dobro.

Kako je dodao, tokom dana stići će pojačanje, odnosno tridesetak ljekara iz cijele Srbije, te da je bolnica opremljena svim potrebnim sredstvima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.