AKTIVISTICA ZA LJUDSKA PRAVA

Ćorović: Vučić je odgovoran za porast broja zaraženih

Upravo sam čula iz Vlade Srbije da će i ljekari iz Bosne i Tuske doći u Novi Pazar, rekla Ćorović

Avaz.ba

1.7.2020

Ćorović: Vlast brutalno zloupotrebljava pandemiju. Screenshot

Aktivistica za ljudska prava Aida Ćorović kazala je večeras za N1 kako je čula da je Vlada Srbije odbila pomoć iz Bosne i Hercegovine u vidu medicinskih timova koji su trebali ići u Novi Pazar, ali da su se predomislili te shvatili da to "ipak nije najpametnije", te da će ljekari iz Sarajeva i Turske otići u Novi Pazar i da se samo trebaju završiti privremene radne dozvole.

- Upravo sam čula iz Vlade Srbije da su ipak shvatili da to nije najpametnije i da će i ljekari iz Bosne i Tuske doći u Novi Pazar i sada se radi na privremenim radnim dozvolama. Za mene je najbitnija stvar da se sve vrijeme zataškava sa brojevima, a vidjeli smo da je najbogatija provincija Italije Lombardija doživjela zdravstveni slom. Mislim da nije bilo sramota da tamo gdje se zdravstvo urušava da nadležni kažu nemamo dovoljno kadrova. Mi još uvijek imamo infrastrukturu koja je ostala iz bivše Jugoslavije. Mnogo medicinskog kadra je napustilo Srbiju i mi smo desetkovani; nije to samo sa Novim Pazarom. I Kragujevac je sljedeće žarište. Tek ćemo u narednoj sedmici imati porast broja zaraženih zbog predizborne kampanje - naglasila je Ćorović.


Ćorović: Vlast brutalno zloupotrebljava pandemiju. Screenshot

Kazala je da je vlast u Srbiji brutalno zloupotrebljavala pandemiju.


- Vučić je koristio medije, čitavu mašineriju koja je ogromna do te mjere je zloupotrijebio i kad je trebalo da počne predizborna kampanja, odjednom Krizni štab odlazi na odmor, svi dobijamo informacije da je situacija relaksirana. Svi do jednog političara su odgovorni i krivi a prije svih je to Aleksandar Vučić i tu nema dileme. Onaj koji ima najveću odgovornost, on je najodgovorniji. Vlast je kriva za porast broja zaraženih - potcrtala je Ćorović u Pressingu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.