VIOLA FON KRAMON NAJAVILA

Međusobno priznanje Beograda i Prištine do kraja godine

Ona je dodala i da do kraja godine očekuje uspješan ishod tog procesa koji vidi kao međusobno priznanje

Avaz.ba
02.07.2020 09:49

Viola fon Kramon

Foto: Printscreen

Izvjestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon očekuje da će dijalog Beograda i Prištine biti okončan na jesen. 

Ona je dodala i da do kraja godine očekuje uspješan ishod tog procesa koji vidi kao međusobno priznanje. Ona je na Twitteru napisala da je optimista po pitanju dijaloga dvije strane, a u video poruci navela je da je sljedeći, a ujedno i najvažniji korak u dijalogu konferencija u Parizu, koju organizuje francuski predsjednik Emanuel Makron.

- Nakon toga će očekivanja biti da konačno, nadamo se, vidimo sporazum o međusobnom priznanju tokom jeseni. Ovo je ono na čemu mi zaista moramo da insistiramo i radimo sa obje strane, kako bismo postigli ovaj uspješan ishod do kraja ove godine - navela je Kramon.

Ona je na Twitteru istakla da se specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak susreo sa predstavnicima obje strane, premijerom privremenih prištinskih institucija Avdulahom Hotijem i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu prošle nedjelje.

- Sa EU 'na mjestu vozača', uskoro ćemo moći da napredujemo. Sljedeća faza biće, nadamo se, konferencija u Parizu - napisala je Kramon na Twitteru.

Komentari

NA VRH