LOŠA SLIKA

U posljednja 24 sata u Novom Pazaru umrlo 5 ljudi

Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna, kaže Đerlek

E. T. / Avaz.ba
03.07.2020 13:03

Bolnica u Novom Pazaru

Foto: Arhiv

U posljednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još 5 osoba od posljedica izazvanih koronavirusom, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent, saopćio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizirano 205 pacijenata pozitivnih na Covid 19, a u toj zdravstvenoj ustanovi liječe se i pacijenti iz Sjenice, pa je tako, prema riječima Đerleka, ta bolnica postala regionalna.

  • Đerlek: Stiže još respiratora
    Đerlek: Stiže još respiratora Foto: Arhiv

- Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija - kazao je Đerlek i najavio da će u bolnicu u Novi Pazar danas stići još 10 respiratora.

Također, Đerlek je najavio i da će u toku dana biti montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih ljekara i 15 tehničara.

- Osnovat ćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa šest doktora. Mislim i ubijeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period - poručio je Đerlek, piše Blic.rs.

Komentari

NA VRH