VANDREDNA SITUACIJA

Srbija teško pogođena: Čak 11 mrtvih zbog koronavirusa u jednom danu!

11 preminulo, još 309 ljudi pozitivno

Proglašena vanredna situacija. Agencije

Avaz.ba

3.7.2020

Koronavirus se nastavlja vrtoglavo širiti u Srbiji, javljaju tamošnji mediji. Samo u posljednjih 24 sata testirani su uzorci 8.102 osoba od kojih je 309 pozitivno na koronavirus. Broj ukupno zaraženih od početka epidemije skočio je na 15.504. Za dan je registrirano čak 11 preminulih, 

Prema današnjim podacima od ukupnog broja preminulih, u Novom Pazaru preminulo je petoro, troje u Nišu, jedan u Vranju.

Danas je proglašena vanredna situacija u Beogradu, a uvedene su tri mjere. Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časa do 06.00 časova narednog dana.


U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prijevozu.

Za nepoštovanje mjere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prijevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu mjeru.

Vlada je takođe donijela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.