IZRAZILI NEZADOVOLJSTVO

Snažan odgovor građana Novog Pazara Vučiću i Brnabić

Reagujući na izjave premijerke Srbije Ane Brnabić i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ugledni Novopazarci ističu da su posjeta državnog vrha u utorak, ali i poruke koje su čuli nakon toga, skandalozan pokušaj prikrivanja problema s kojim se Novi

Avaz.ba

Građani Novog Pazara izrazili nezadovoljstvo

Foto: Tanjug


Reagujući na izjave premijerke Srbije Ane Brnabić i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ugledni Novopazarci ističu da su posjeta državnog vrha u utorak, ali i poruke koje su čuli nakon toga, skandalozan pokušaj prikrivanja problema s kojim se Novi Pazar suočio u korona-krizi, kao i da ne oslikavaju pravu sliku stanja u ovom gradu, prenosi Nova.rs.

Za optužbe da su nezadovoljni građani "narkodileri" koji pokušavaju da "destabilizuju državu", kažu da je čista politizacija, kojoj nije mjesto u tragediji koja je zadesila Sandžak.

Fatmir Mavrić, osnivač organizacije Centar za akademski progres, koji je bio jedan od učesnika protesta protiv Brnabić, ističe da je posjeta premijerke “svojevrsni skandal i potvrda onoga u šta Novopazarci već dugo sumnjaju, a to je nebriga državnog vrha o njihovom stanju i njhovom zdravlju".

- Premijerka je okupljenim građanima izjavila da su svi oni politički aktivisti. Ja sam bio jedan od onih koji su prisustvovali skupu i nisam politički aktivista. Ja sada pitam da li je premijerka imala želju da diskredituje okupljene. Ona i ministar Lončar su u više navrata optužili medije kako plasiraju lažne vijesti o stanju u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. A zapravo su njih dvoje obmanuli javnost Republike Srbije svojim nastupom, skandaloznim pristupom i neljudskim odnosom prema žrtvama Covida-19, kaže Mavrić.

On dodaje da je, kako su mogli da čuju po riječima malobrojnih ljekara koji su se odvažili da iznesu svoje mišljenje, veliki broj ljudi izgubio bitku za život upravo zbog nedostatka svega onoga za šta je premijerka rekla da ga ima u izobilju. 

- Bezobzirnost državnog vrha prema građanima Novog Pazara nije prestala ni poslije posjete u obraćanju predsjednika Aleksandra Vučića, koji je izjavio da je bolnica u Novom Pazaru najbolje opremljena. Postavljam pitanje: Ako je najbolje opremljena, da li su dvije mlade dame koje su za 24 sata uspjele da učine za svoj grad više nego svi političari za 30 godina, imale potrebu da pomažu svom gradu? Ako je ovo najopremljenija bolnica, da li je Novak Đoković morao da donira nekoliko miliona dinara?”

Više o temi Novi Pazar

NA VRH

Podijeli članak na