LIDER LDP-A ZARAŽEN

Supruga Čede Jovanovića: Bije tešku bitku, njega ništa ne zaobilazi

Preko ljekara sam ga obavijestila za podršku koju mu šaljete iz zemlje, regiona, drugih kontinenata, napisala Jelena

Jelena i Čeda. Arhiv

Piše: A. J. / Avaz.ba

3.7.2020

Jelena Jovanović oglasila se na Facebook profilu svoga supruga Čedomira Jovanovića, predsjednika Liberalno-demokratske partije (LDP), a nakon što je on smješten na Infektivnu kliniku zbog koronavirusa.

Napisala je da se sve dogodilo u ponedjeljak, kada je njen suprug osjetio temperaturu, koja je sa početnih 37,6 u sat-dva otišla preko 39.

- Sam je otišao kod ljekara po planu koji je ranije napravio „jer njega ništa ne zaobilazi“. Od te večeri, on sa timovima predivnih i beskrajno požrtvovanih doktora i drugog medicinskog osoblja bije svoju bitku sa upalom pluća, visokom temperaturom i krvnim pritiskom i, manje-više, svim komplikacijama koje izaziva virus - navela je.

Napominje da je Čeda prebačen na Infektivnu kliniku gdje je na kiseoniku koji njegovim plućima pomaže da se oporave.

- Preko ljekara sam ga obavijestila za podršku koju mu šaljete iz zemlje, regiona, drugih kontinenata. On sada ne može da vam odgovori za svu pažnju i brigu onako kako želi i kako vi zaslužujete. Ipak, preko osoblja Infektivne klinike, popodne mi je poslao dvije rečenice: „Čuvajte se svi. Odustaću, nikad!“ - napisala je, između ostalog, Jelena Jovanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.