HRVATSKA PRIJESTONICA

Uhapsili muškarca, pa u stanu pronašli veliko iznenađenje: Piton od 5,5 metara kao kućni ljubimac

I u Zoološkom vrtu grada Zagreba piton je izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta

N. Aj. / Avaz.ba
04.07.2020 16:25
  • Piton u rukama ekipe Azila u Dumovcu
    Piton u rukama ekipe Azila u Dumovcu Foto: Facebook

Ekipa Azila u Dumovcu dugo će pamtiti današnji dan. Naime, nakon što je policija privela muškarca u Zagrebu, u njegovom stanu naišli su na veliko iznenađenje. Ogromnog, nesvakidašnjeg kućnog ljubimca.

Akcija zadivljujućih dimenzija u petak uveče! Terenska ekipa u svom vozilu nikada nije imala tolikog gmaza! Radi se o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Ekipa Azila u Dumovcu ga je preuzela na poziv policije jer je pokrenut postupak pred njegovim vlasnikom. Naviknuti na sitnije životinje, ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta. Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i općeg stanja. Piton je smješten u karantenu i tamo će ostati idućih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nove upute o njegovu daljnjem smještaju - objavljeno je na služebnoj stranici Zoološkog vrta grada Zagreba.

  • Piton dug 5,5 metara i težak oko 50 kilograma
    Piton dug 5,5 metara i težak oko 50 kilograma Foto: Facebook
Postavljene su i impresivne fotografije pitona, kojeg, očigledno neki smatraju dobrim izborom za kućnog ljubimca, dok se drugi i na samu pomisao preplaše.

Komentari

NA VRH