KORONAVIRUS

U Hrvatskoj priznali: Virus su nam "uvezli" državljani Hrvatske, a ne državljani BiH

Direktorica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić. Marko Prpić/Pixsell

Avaz.ba

5.7.2020

Direktorica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić izjavila je da da Hrvatska zvanično nije identificirala da su ljudi iz susjednih zemalja bili izvor veće zaraze u Hrvatskoj, već naprotiv - državljani Hrvatske.

- Ako su bili u područjima gdje bi moglo biti više zaraženih slučajeva, neka budu oprezniji i neka se ne kreću previše među drugima, pogotovo među rizičnim skupinama, poručila je Markotić.

Markotić je istakla da je brine porast broja oboljelih u Hrvatskoj i u susjednim zemljama, ali je dodala da se uz pridržavanje propisanih mjera situacija može držati pod kontrolom.

- Dolaze ljudi, puno je naših državljana, a oni mogu dolaziti. Dolazili su i prije. Situacija je bila ipak s većim brojem slučajeva, dok je Hrvatska imala jedan ili nijedan slučaj. Ono što je važno je da se svi pridržavaju mjera. Većinom je zaraza unesena preko naših državljana koji su bili u drugim zemljama u posjeti pa se vratili sa zarazom, istakla je za Dnevnik Nove TV i dodala da do sada nije identificirano da su državljani Hrvatske bili izvori zaraze u drugim zemljama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.