JAVIO SE SRBIJANSKI MINISTAR

Šta se krije iza potresnog snimka djevojčice iz Novog Pazara

Procijenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bolnicu da bi se smanjio rizik da se zarazi, rekao je Lončar

Djevojčica prima infuziju iza zgrade dječijeg odjeljenja. Twitter

Avaz.ba

5.7.2020

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da su u cijeloj Srbiji, pa i u Novom Pazaru, mnogo bolje brojke kada je riječ o smanjenju broja zaraženih koronavirusom, ali da i dalje nema opuštanja.

Lončar je rekao da je u Novom Pazaru situacija mnogo bolja, da je pod kontrolom, kao i da se drže svi parametri u vezi sa funkcionisanjem sistema, prenosi Srna.

O objavljenoj fotografiji dejvojčice koja u Novom Pazaru prima infuziju ispred bolnice, Lončar je rekao da se radi o manipulaciji činjenicama, da devojčica nema veze sa koronom, već boluje od astme, te je primila terapiju dok ne dođe do Kraljeva.

Lončar: Upućena stručna pomoć. Srdjan Ilic/PIXSELL

- Procijenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bolnicu da bi se smanjio rizik da se zarazi. Apelujem da se ne zloupotrebljavaju ovakve informacije - rekao je Lončar za Televiziju Pink.

Prema njegovim riječima, stručna pomoć je upućena tamo gdje je najpotrebnija, u Sjenici su ekipe vojnih ljekara, kao i civilni ljekari. 

-Imamo program rada i urađeno je sve što je neophodno. Predsjednik Vučić na sat vremena provjerava stanje u Novom Pazaru, Sijenici i Tutinu. Molim sve na odgovornost i da se koriste činjenicama - dodao je Lončar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.