MJERE ZABRANE STUPAJU NA SNAGU OD 6 UJUTRU

Moguće preispitivanje odluke: Poznato je do kada građani iz Srbije neće moći ići u Grčku

Grčka u saradnji sa svojim partnerima iz EU, zadržava pravo da stalno preispituje svoju politiku

Gražani Srbije ne mogu u Grčku. Agencije

Avaz.ba

5.7.2020

Republika Grčka odlučila je da zbog epidemiološke situacije zatvori granice za građane koji dolaze iz Srbije. Zabrana stupa na snagu od 6 sati ujutru sutra, pa sve do 15. jula.

- Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se obustavi pristup državaljana Srbije Grčkoj sa svih tačaka ulazaka bez izuzetka. Zabrana stupa na snagu sutra, u ponedeljak 6. jula u 6 ujutru, pa sve do 15. jula - navodi se u saopćenju grčke vlade.

Dodali su da su jedini izuzeci posebni razlozi zbog kojih neko može i mora preći granicu.

Oni koji su se zatekli u Grčkoj mogu završiti svoje aranžmane. Agencija

- Grčka u saradnji sa svojim partnerima iz EU, zadržava pravo da stalno preispituje svoju politiku. Vlada u saradnji sa nadležnim službama konstantno analizira i procenjuje podatke, tako da se otvaranje za strane posjetioce vrši u skladu sa rizikom po javno zdravlje - kazali su iz grčke vlade.

Turisti iz Srbije, koji su već u Grčkoj moći će da završe svoje aranžmane kao što je bilo planirano, te da se normalno vrate kući.

Granice sa Grčkom su najprije otvorene, pa zatvorene, onda su ih Grci opet otvorili i dozvolili ulazak turista iz Srbije, dok su one pozitivne na korona virus deportovali iz zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.